Aprendemos a facer… Hummus, unha receta árabe

Texto por Belén Triñanes Silva

Os participantes da actividade de  Iniciación a lingua e cultura Árabe  acercáronse un pouco mais a esta cultura a través da realización de  unha receita moi típica de oriente medio: o hummus.

 É unha receita moi sinxela e deliciosa  

Apetéceche saber como se fai?

hummus

Ingredientes (4 persoas)

 Medio quilo de garavanzos cocidos

Zume de 2 limóns
3 Culleres de Tahini

3 Dentes de Allo

1 Culler de sal

1 pizca de cominos

1 Culler de iogur natural

Pementa

Pan de pita

Preparación

 Poñer os garavanzos  a remollo o dia antes e logo cocelos. Tamén existe a posibilidade de utilizar un tarro de garavanzos xa cocidos.

Imagen2

Unha vez listos os garavanzos os poñemos en unha recipiente e añadimos o zume dos limóns, as tres culleres de tahini, os dentes de allo, a sal, os cominos e a culler de iogur (este ultimo so se utilizara si se quere suavizar o a sabor do hummus).

(A cantidade de sal, cominos e allo aumentara ou diminuirá dependendo do gusto da persoa que o realice)

O batemos todo e nos quedara como un puré de consistencia cremosa.
Imagen3

Para acabar a receita o poñeremos en un recipiente e o decoraremos con pementa e garavanzos. Esta prato acompañarase con pan de pita
Imagen4

Advertisements

3 comments

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

w

Conectando a %s